Botilbuddet Fredensgade ADHD og Autisme
Botilbuddet Fredensgade er et døgndækket botilbud, som har eksisteret siden 2012 og ligger centralt i Skjern by.
Fredensgade råder over 12 lejligheder (længerevarende) og 4 pavilloner (midlertidige).
Målgruppen er borgere med ADHD eller autismespektrum-forstyrrelser, der har brug for hjælp, omsorg eller støtte til at få hverdagslivet til at fungere, samt optræning og hjælp til udvikling af færdigheder.
Den nuværende beboergruppe er mellem 18 og op til 40 år.
Hverdagen på Fredensgade
Fredensgade er et døgndækket botilbud, det vil sige at der er mulighed for at komme i kontakt med personale hele døgnet.
Målgruppen er borgere som på grund af ADHD eller autismespektrumforstyrrelser har brug for hjælp, omsorg eller støtte til at få hverdagslivet til at fungere samt optræning og hjælp til udvikling af færdigheder.
Hverdagen tager sit udgangspunkt i den enkeltes behov for støtte og hjælp, dette behov afdækkes samarbejde med beboeren. Vi tager udgangspunkt i det, der giver og skaber mening og trivsel for den enkelte beboer. Dette med henblik på, at beboeren over tid bevarer eller bliver stadig mere selvhjulpen og selvstændig i sin livsførelse.
På Fredensgade er der en café, hvor maden tilberedes. Der er mulighed for at spise i fælleskøkkenet i bodelen, cafeen eller egen lejlighed.
Fredensgade har et beboerråd, med ugentligt møde hvor emner der vedrører beboerne drøftes. Her er der stor indflydelse på egen hverdag.
Blandt aktiviteter på Fredensgade kan der f.eks. arrangeres:
- Fitness i Skjern Fitnesscenter (tre gange ugentligt)
- Gåture
- Madlavning/bagning
- Ture ud af huset, hvor der ved behov er personale med
- Biograf
- At spille spil/PlayStation
- Svømning
- Indendørs/udendørs fodbold
- Løbeklub
- At lave bål
- Kreative aktiviteter f. eks. male/tegne/graffiti
- Fisketure
Desuden årstidsbestemte aktiviteter og traditioner, f. eks. julefrokost og påskefrokost.
Lejlighederne på Fredensgade
Lejlighederne i §105 er på 50 m2 inklusiv tilhørende gangareal og er alle indrettet med tekøkken, stue, soveværelse og badeværelse. Alle lejligheder har egen terrasse eller altan. Såvel lejlighederne som adgangsforholdene er brugbare i forhold til eventuelle fysiske handicaps. Der er mulighed for at have egen vaskemaskine/tørretumbler i lejlighederne.
Lejlighederne er placeret i den vestlige del af bygningen, som indeholder fællesfaciliteter i form af køkkenalrum, dagligstue, aktivitets- og spillerum, vaskerum, fællesterrasse og -altan.
Lejlighederne til SEL §107 er pavilloner på ca 50 m2, der alle er indrettet med stue med køleskab og køkkenvask, soveværelse og badeværelse.
Desuden er der adgang til fælles vaskerum for alle lejemål.
Socialt tilsyn
Hvert år får tilbuddet besøg af det sociale tilsyn, som er ansvarlig for at godkende vores tilbud og holde øje med driften.
Social tilsynet fører også løbende tilsyn for at sikre, at tilbuddene opretholder den nødvendige kvalitet. De kontrollerer forholdene i tilbuddet og har dialog med os for at bidrage til at bevare og forbedre kvaliteten. Driftstilsynet sker løbende.
Fødevarekontrol
I køkkenet på Fredensgade føres der egenkontrol, så fødevareregionen kan tjekke, at der foregår en daglig kontrol hos os. Vi får med jævne mellemrum besøg af fødevarekontrollen, der tjekker at hygiejnen er i orden, og at fødevarerne håndteres efter reglerne.
[Fødevarestyrelsens smileyordning]
Ved hvert besøg udfærdiges en kontrolrapport, som udløser en smiley. Du vil kunne finde kontrolrapporterne ophængt på afdelingerne eller via links herunder
Arbejdstilsynet
Det er arbejdsgiveren, der har ansvaret for et sikkert og sundt arbejdsmiljø på virksomheden.
Arbejdstilsynets opgave er at føre tilsyn med, at virksomhederne overholder arbejdsmiljøreglerne.
Alle tilsynsforløb bygger på, at Arbejdstilsynet inddrager virksomhedens ledelse og medarbejdere i tilsynet med virksomhedens arbejdsmiljø.
Arbejdstilsynet har også en smiley ordning, som I kan læse mere om her