Grønbjerghjemmet
Grønbjerghjemmet er en ældre bygning, som blev totalrenoveret og med tilbygning i 2006.
Der er 16 lejligheder og 1 aflastningsbolig. Huset er i tre etager og er naturligt inddelt i tre grupper.
På hver etage er der fælles spise- og opholdsstuer. Der er et fælles vaskerum for de beboere, der ikke selv har vaskemaskiner. Der er indrettet produktionskøkken, hvor al maden fremstilles.
Der er et dejligt haveanlæg rundt om Grønbjerghjemmet, som giver mulighed for mange udendørsaktiviteter.
Grønbjerghjemmet er et varigt botilbud for voksne borgere med komplekse problematikker, som udviklingshandicap, psykiatriske lidelser, demens samt for borgere med senhjerneskader.
Alle beboere har behov for omfattende pædagogisk støtte, pleje, omsorg og praktisk hjælp.
Beboer har brug for hjælp og støtte hele døgnet. Der er således vågen nattevagt i huset.
Her er ansat pædagoger, ergoterapeuter, sundhedsfagligt personale, demenskoordinator, køkken- og husassistent, pedel, og en daglig leder som har fast base i huset. Der er desuden elever og studerende tilknyttet, samt seniorjob og andre i jobtræning.
Det prioriteres, at der sker en kompetenceudvikling af ansatte, så beboernes behov kan løses med høj faglighed og af engagerede medarbejdere med stærke personlige kompetencer.
Vi arbejder tværfagligt og med et kontaktpersonssystem. Vi har stor erfaring med special pædagogiske- og pleje/omsorgsopgaver samt i at etablere et miljø, der understøtter udvikling, livsglæde og muligheder. Vi har erfaring med optræning, udvikling af færdigheder, sonde ernæring, og andre komplekse opgaver.
Kerneydelsens fokus er ”at understøtte og udvikle den enkelte beboers ressourcer”. Dette gøres gennem personlig og praktisk hjælp og omsorg som blandt andet er:
- hjælp med bad og påklædning
- fysisk pleje og optræning
- Hjælp til at spise og drikke
- medicin
- læge
- tandlæge
- frisør
- fodterapeutbesøg
- økonomi
- tøjvask
- rengøring
- indkøb/nethandel
- skabe tryghed og struktur
- vejledning og udvikling
- samarbejde med pårørende og andres sociale kontakter
- etablering af netværk
- kontakt til aktuelle samarbejdspartnere
Beboermøde på Grønbjerghjemmet:
Beboerne skal have medindflydelse og selvbestemmelse på deres dagligdag, de inddrages aktiv i at træffe valg. Der anvendes forskellige metoder til at sikre så høj grad af medindflydelse og selvbestemmelse som muligt.
Beliggenhed
Botilbud Grønbjerghjemmet ligger midt i Grønbjerg. Byen har et særdeles aktivt fritids- og frivilligt liv. Der er en stor korpsånd i området for at bevare byen som et aktivt sted. Det er et stort aktiv for Grønbjerghjemmet at være en del af dette miljø og denne opbakning og støtte. Der er en stor frivilliggruppe fra lokalområdet, som har dannet "Husets venner" for Grønbjerghjemmet.
Dagtilbud
Enkelte beboere på Grønbjerghjemmet har et dagtilbud, som er beliggende på andre Centre under Handicap- og Psykiatri i Ringkøbing- Skjern Kommune.
De øvrige beboere tilbydes aktiviteter i og ud af huset.
AOF
Vi her et samarbejde med AOF, som tilbyder kursusforløb med sang og musik og hvad beboerne ønsker af aktiviteter.
Frivillige
Der er en stor frivillig gruppe ”Husets venner” tilknyttet Grønbjerghjemmet. De bidrager særdeles aktivt til at skabe værdi, glæde, stor kvalitet og et varieret tilbud til beboerne.
I samarbejde med frivilliggruppen ”Husets venner” arrangeres banko, sang og musik, gåture, ferieture, fælles fester, kultur- og musikfestival, kreative tiltag, og sæson bestemte aktiviteter, såsom julebagning, fastelavn, Sankt Hans, cirkus m.v. i og udenfor Grønbjerghjemmet.
Kørsel
Grønbjerghjemmet har en bil og en bus, som personalet benytter til transport med beboerne..
Grønbjerghjemmet har eget køkken og har ansat en køkkenassistent, der tilbereder alle måltider 7 dage om ugen.
Overordnet har køkkenfunktionen særdeles stor betydning for at Grønbjerghjemmet opleves og fungerer som et hjem. Et køkken er en stor og væsentlig del af de funktioner der sædvanligvis hører med til hverdagslivet.
Duften af mad er en stor sansestimulation og køkkenet er en vigtigt del af husets kultur.
Betaling for kost sker månedligt bagud. Beboerne betaler kun for de måltider de har indtaget. 1 gang årligt foretages efterregulering på regnskabet for kost, hvilket kan resulterer i tilbagebetaling til beboerne.
Der er indrettet spise afdeling på hver etage. Beboerne kan naturligvis også vælge at spise i egen lejlighed. For alle 3 afdelinger er der bruger indflydelse på menu ønsker og kostplan.
Ringkøbing-Skjern Kommune ejer bygningen. Alle beboere har en lejekontrakt.
Grønbjerghjemmet er en ældre 3 etages bygning, som er renoveret og med tilbygning til det nuværende i 2006. Der er 16 boliger og 1. aflastningsbolig.
Lejlighederne er af lidt forskellig størrelse. Alle lejligheder er 1 rums med fælles opholds- og sove afdeling, tekøkken samt med bad og toilet. I 15 af lejlighederne er der udstyret med loftlift. Der er fællesarealer på hver etage med opholdsstue og spise afdeling.
I underetagen er der indrettet et wellness rum, som er en kombination af fodpleje-, frisør-, spa- og sanserum. Her kan beboerne høre rolig afslappende musik, samtidig med at de får andre sanseoplevelser, såsom boblebadet, ordnet negle, eller læse ugeblade over en kop kaffe i samvær med personale eller frivillige. Rummet er holdt i grønne og blå nuancer, som er kendt for at være afslappende, samtidig med at der er tænkt over belysningen og indretningen.
Der er desuden kontorer og møde- og aktivitetslokaler tilknyttet. Der er et stort mødelokale i nederste etage, som også anvendes som aktivitetslokale for beboerne.
Udendørs er der i 2014 etableret et indbydende haveanlæg med gode stier, fliser og opholds pladser, som tilgodeser beboernes behov. Der er etableret elevator i bygningen.
Husleje opkræves af Ringkøbing-Skjern Kommune. Der kan søges boligydelse.
Derudover opkræves betaling for servicepakker.
Hvert år får Grønbjerghjemmet besøg af det sociale tilsyn, som er ansvarlig for at godkende vores tilbud og holde øje med driften.
Social tilsynet fører også løbende tilsyn for at sikre, at tilbuddene opretholder den nødvendige kvalitet. De kontrollerer forholdene i tilbuddet og har dialog med os for at bidrage til at bevare og forbedre kvaliteten. Driftstilsynet sker løbende.