Bostøtte i psykiatrien.
Psykiatriområdet yder støtte og rådgivning til mennesker med psykiske funktionsnedsættelser, ADHD, autismespektrum-forstyrrelser og særlige sociale problemer, der bor i eget hjem.
Formålet med bostøtten er
Områdets medarbejdere tilbyder støtte til, at skabe motivation i den enkeltes recovery proces. Dette er for borgeren, en meget personlig og individualiseret metode, som bygger på viden og forventning om, at alle kan komme sig helt eller delvist fra psykisk sygdom.
Vi har stor fokus på Almindelig Daglig Læring (ADL). Således at borgeren på sigt kan klare sin hverdag med mindst mulig professionel støtte og dermed opnå øget autonomi. Det gøres med respekt for borgerens ret til selvbestemmelse og medindflydelse. Målet er så vidt muligt, at få borgeren ind i en selvstændig tilværelse.
Ydermere er formålet med støtten at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og forbedre livskvaliteten. Hjælpen bygger på den enkeltes ansvar for sig selv og tilrettelægges på baggrund af en konkret og individuel vurdering af den enkelte persons behov og forudsætninger og i samarbejde med myndighedsafdelingen.
Samtaler vil ofte være en del af tilbuddet. De er planlagte og kan i enkelte tilfælde også være spontane/akutte. Nogle foregår mellem kontaktpersonen og brugeren, andre i grupper. De spontane samtaler sker primært via telefon.
Formålet med samtalerne kan være at:
Lære sig selv at kende.
Sætte ord på svære følelser.
Styrke selvindsigt og selvværd.
Kunne føle sig ”rummet”.
Få hjælp til at strukturere hverdagen.
Samtalerne kan foregå struktureret eller ustruktureret alt efter behov og mål.
Medarbejdere har bl.a. erfaring og kompetencer fra det systemiske og narrative i forhold til den gode samtale.
Støttecentrenes borgere kan ved behov visiteres til akut telefonkontakt eller overnatning på Rosengården, hvis borgeren har behov for kontakt eller ikke magter, at være alene på grund af psykose og angst.

6900 Skjern